Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Najväčší prípad môjho otca

Román Najväčší prípad môjho otca je inšpirovaný reálnym prípadom Ireny Čubírkovej z roku 1964. Brutalita, s ktorou Čubírková...


🍎 Vypredané
9,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Román Najväčší prípad môjho otca je inšpirovaný reálnym prípadom Ireny Čubírkovej z roku 1964. Brutalita, s ktorou Čubírková zavraždila svojich partnerov, nemala v tej dobe obdobu. Príbeh patrí medzi najzaujímavejšie prípady svetovej kriminológie.


Každú sobotu navštevuje Lara svojho staručkého otca, o ktorého sa cez týždeň stará opatrovateľka. Teo Mudroch, vozíčkar, žije predovšetkým vo svojich spomienkach na svoju krásnu manželku, presvedčenú komunistku, a na svoju policajnú kariéru, ktorá vyvrcholila menovaním za náčelníka krajskej správy. Túto pozíciu získal predovšetkým za vyriešenie brutálnej vraždy dvoch mužov, ktorá vyvolala v bývalom Československu veľkú pozornosť.
Teraz, po mnohých rokoch si otec želá, aby dcéra napísala knihu o jeho najväčšom prípade. Lara sa najskôr bráni, ale nakoniec aj ona prepadne príbehu, ktorý ju fascinuje.
Úryvky z recenzií ku knihe:

Áno, je to kriminálny román, ale je to aj vyznanie lásky otcovi, ktorý je pre dcéru hrdinom… Pútavo vyrozprávaný príbeh v mnohovrstevnej reflexii. Posledná scéna, keď sa deväťdesiatročný policajný náčelník na vozíku vyberie spolu so svojím vyše osemdesiatročným asistentom a ošetrovateľkou, vymenovanou za sekretárku, pomáhať viedenskej polícii riešiť vraždu je absolútne geniálna.
Stephan Schwammel, Eschborner Zeitung

Kniha, ktorá čitateľa nepoučuje, ale berie ho so sebou; ktorá sa nevnucuje, ale otvára. Veľmi, veľmi odporúčam na čítanie.
Ulrich Rubens, Hellweger Anzeiger

Zdenke Beckerovej sa podarilo presvedčivo znázorniť spoločnosť a jej zlomy na príklade typickej rodiny vyšetrovateľa… Ženskosť a beštiálny čin nepatria za normálnych okolnosti k sebe. Ako protipól brutálnej, kedysi príťažlivej ženy (a matky!) postavila Beckerová starostlivú dcéru... Humor, láskavosť a empatia sú najväčšie prednosti tejto knihy.
Judith Leister, Literaturhaus, Vieden

Beckerovej román je brilantná štúdia vrahyne a citová pocta milovanému otcovi.
Christa Gürtler, Furche

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 Odporúčaný vek: 12+ ISBN: 978809719679 Rozmer: 132×206 mm Počet strán: 184 Väzba: pevná Štýl: tragický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách