Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ekologické aspekty cestnej dopravy

Jedným zo základných prvkov prípravy investičnej činnosti v cestnom staviteľstve je od roku 1994 proces posudzovania vplyvov...


🍎 Vypredané
6,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jedným zo základných prvkov prípravy investičnej činnosti v cestnom staviteľstve je od roku 1994 proces posudzovania vplyvov stavieb a činnosti na životné prostredie. Odborná literatúra na Slovensku sa uvedenej problematike venuje len z pohľadu celkového výkladu zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov stavieb na životné prostredie. Vplyvom cestnej dopravy na životné prostredie sa na Stavebnej fakulte ŽU zaoberáme dlhodobo a publikácia je výstupom doteraz riešených výskumných úloh.

Predkladaná učebnica sa zaoberá mnohými otázkami, ktoré súvisia so životným prostredím a cestnou premávkou so zameraním na hluk, vibrácie a emisie. Snahou autorov bolo opísať základné teoretické poznatky v oblasti pôsobenia a objektivizácie vibrácií, hluku, znečistenia ovzdušia od dopravy a ich aplikáciu pri posudzovaní a hodnotení navrhovanej trasy komunikácie. Kolektív autorov pripravil knihu na základe poznatkov, získaných v edukačnom procese a spolupráciu s praxou. mnoho vedomostí bolo získaných aj v rámci medzinárodných projektov riešených na Žilinskej univerzite.nástroje na podporu finančného hospodárenia podniku uvedené v poslednej kapitole uľahčujúcich použitie. Pre lepšie pochopenie problematiky sú niektoré časti publikácie doplnené riešenými príkladmi a anglickým prekladom základných pojmov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788055410005 Rozmer: 175×250 mm Počet strán: 296 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách