Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Financie podnikateľskej sféry

Autori tejto vysokoškolskej učebnice sú toho názoru, že je opodstatnené a potrebné analyzovať vplyv faktorov ovplyvňujúcich...


🍎 Vypredané
11,65€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autori tejto vysokoškolskej učebnice sú toho názoru, že je opodstatnené a potrebné analyzovať vplyv faktorov ovplyvňujúcich aplikáciu poznatkov príslušných okruhov financií podnikov. Napriek mnohorakosti a jedinečnosti prístupov k riešeniu finančných úloh v jednotlivých podnikoch je na druhej strane možné nájsť i isté podstatné črty či spoločné postupy platné pre všetky podniky. Ďalej vychádzajú z toho, že sa nestačí zaoberať iba teóriou, politikou a praxou financií podnikov, ale aj financiami podnikateľskej sféry, ich teóriou, politikou a praxou, a teda finančnými rozhodnutiami všetkých foriem organizácie podnikania (jednotlivcov, podnikateľských jednotiek – obchodných spoločností, bánk, družstiev, združení podnikov a ich vnútropodnikových jednotiek).

Zámerom tejto vysokoškolskej učebnice je snaha o analýzu faktorov ovplyvňujúcich finančnú politiku podnikov a zhrnutie poznatkov všeobecne platných vo vybraných zložkách financií podnikateľskej sféry. Kritériom pri voľbe jednotlivých zložiek bola aktuálnosť problémov, ktoré existujú v riadení podnikov podnikateľskej sféry na Slovensku. Zaradené boli preto kapitoly zaoberajúce sa zdrojmi financovania podnikateľskej sféry, alokáciou získaných zdrojov do obežných aktív, do vecného a finančného investovania, finančnou analýzou a finančným plánovaním. Dôležitou súčasťou jednotlivých kapitol je charakteristika aktuálneho stavu vo vybraných zložkách financií podnikateľskej sféry prostredníctvom konkrétnych kvantitatívnych údajov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788089710164 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 344 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách