Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dvanásť poviedok a Ján Med

Kniha plná originálneho humoru, dráždivých tém a svojských pohľadov na medziľudské vzťahy. Autorka prezentuje v čitateľsky...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
10,00€
Zľava 24%
7,60€

📚Prečítaná za 6,50€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha plná originálneho humoru, dráždivých tém a svojských pohľadov na medziľudské vzťahy. Autorka prezentuje v čitateľsky príťažlivom podaní nové možnosti umeleckého štýlu, suverénne a ľahké ovládnutie slova, presný a živý jazyk, spontánnosť aj iróniu. Panoptikum postáv a jemne presakujúca atmosféra dnešnej Bratislavy dokresľuje jedinečnú schopnosť autorky sústrediť sa na vnútorný svet svojich hrdinov a na ich spôsob ako sa vyrovnať s tragickými, bizarnými, neraz aj grotesknými životnými situáciami. Čitateľa priam ochromí nejasná predtucha, že život je napriek všetkému krásny.

Jana Beňová (1974) je poetka, prozaička a publicistka. Vydala tri básnické zbierky - Svetloplachý (1993), Lonochod a Nehota (obe v roku 1997). Nasledovali prózy Parker (2001), Dvanásť poviedok a Ján Med (2003), Plán odprevádzania. Café Hyena (2008), Preč! Preč! (2012). V roku 2010 vyšiel výber z publicistických textov pod názvom Dnes. Za román Plán odprevádzania získala v roku 2010 Európsku cenu za literatúru. Jej romány vyšli v nemeckom, chorvátskom, poľskom a českom preklade.

Ukážka z knihy:
Napríklad, kedysi v kine ľudia stále nežrali a nezvonili im mobilné telefóny ako dievčaťu, čo sedí hneď vedľa mňa. Už dvanástykrát jej zvoní telefón a ona ho už dvanástykrát zdvihne a dvanástykrát povie: V kine.
Minule som išla v električke a vedľa mňa sedel chlapec, ktorý mal podobné problémy ako toto dievča, stále mu zvonil mobil a on ho zakaždým zdvihol a povedal: V električke.
Ježíš... povie dievča v kine, keď jej telefón zazvoní po trinásty raz – tak si ho vypni... povie jej chlapec, čo sedí z druhej strany a drží ju za voľnú ruku. Ale ja si ho nechcem vypnúť! Rozkričí sa naňho dievča. Počuješ? Nechcem si ho vypnúť!
A veru, zdá sa mi, že je to ten chlapec z električky. Keď pôjdu z kina, budú sa spolu rozprávať:
– V kine.
– V električke.
– V kine.
– V električke.
– V kine.
– V električke.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788081080395 Rozmer: 125×185 mm Počet strán: 144 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách