Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Prehľad gramatiky a pravopisu slovenského jazyka

Prehľad gramatiky a pravopisu - s diktátmi, cvičeniami a testami - didaktis - Jazyk: SK - Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá -


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,85€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

s diktátmi, cvičeniami a testami
Tretie, doplnené vydanie obľúbenej doplnkovej učebnice slovenského jazyka pre základné a stredné školy prináša aktualizované gramatické a pravopisné prehľady a tiež nové tvorivé cvičenia. Novinkou sú aj minitesty zamerané na jednotlivé slovné druhy a súhrnný test na záver.
Publikácia je prehľadom gramatiky a súčasne užitočnou príručkou, po ktorej siahnete vždy, keď ste neistí vo vyjadrovaní či písaní. Naučí vás správne používať gramaticko-pravopisné pravidlá a pomôže vyhnúť sa chybám v písomnom i ústnom prejave. Podrobne sa venuje jednotlivým gramatickým javom, ako písanie i/y, ä, rytmické krátenie, spodobovanie, veľké písmená, čiarka, bodka, úvodzovky, skloňovanie slov, odvodzovanie, skladanie a rozdeľovanie slov. Pri každom jave sú uvedené príklady (vety, slovné spojenia, ukážky), ktoré ukazujú jeho správne i nesprávne použitie. Vedomosti si môžete preveriť v diktátoch, cvičeniach a testoch. Správne riešenia sú uvedené na konci knihy. Vyhľadávanie v knihe a osvojenie učiva uľahčuje prehľadné usporiadanie poznatkov do tabuliek a názorných schém.
Prehľad je určený žiakom II. stupňa ZŠ, ich učiteľom a rodičom i na prípravu žiakov na prijímacie skúšky na stredné školy. Zíde sa aj stredoškolákom na opakovanie či osvieženie znalostí a všetkým, ktorí majú záujem správne sa vyjadrovať a písať po slovensky.
Publikáciu odporúča Ministerstvo školstva Slovenskej republiky ako doplnkový učebný materiál na vyučovanie slovenského jazyka pre základné a stredné školy.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8089160107 Rozmer: 144×205 mm Počet strán: 184 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách