Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Len sa mi snívaj

Agi je výkonná riaditeľka kreatívneho úseku nadnárodnej reklamnej spoločnosti. Na hranici Kristových rokov dosahuje všetko,...

Kristína FalťanováEvitapress (2015) • Edícia Srdcovky

🍌 Odosielame o 5 dní.
7,99€
Zľava 30%
5,60€

📚Prečítaná za 4,39€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Agi je výkonná riaditeľka kreatívneho úseku nadnárodnej reklamnej spoločnosti. Na hranici Kristových rokov dosahuje všetko, po čom kedy túžila, všetko, na čom dlhé roky tvrdo pracovala. Žije svoj sen. Má dokonale nasmerovanú kariéru, luxusný dom, drahé auto, finančné zabezpečenie, manžela aj dcéru.

Lenže toto naoko sa lesknúce jablko je vnútri poriadne prehnité. Milenec, vzťahy na hranici nenávisti, ako aj chorobná potreba dokazovať sebe i okoliu, že je najlepšia, ju napokon takmer doženú do náručia smrti.

Po hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode sa však Agnes z kómy preberie. No čosi je už inak. Prenasledujú ju strašidelné sny z obdobia druhej svetovej vojny. Kto je Helena? A čo sa s ňou stalo, kým ležala v kóme? Prečo ju život odrazu tak desí? Ide o výplod fantázie či odkazy zo záhrobia? A možno je pravda celkom inde a ťaživé myšlienky sú len následkom poranení.


Ukážka textu z knihy



„Smoking máš prehodený cez stoličku,“ prihovorila som sa Danielovi cez pootvorené dvere, keď prechádzal chodbou okolo mňa.
Odpovedal mi nemým súhlasom. Práve som si priliepala umelé trsy mihalníc na pravé viečko, keď som v náprotivnej spálni počula zvoniť manželov mobil. Videla som, ako hovor prijal, no následne musel odkráčať do šatníka, pretože jeho hlas som počula len veľmi nejasne. Navyše, jeho siluetu som vôbec nevidela. Pár minút nato, práve som si uhládzala vlasy do spusteného francúzskeho uzla, sa Daniel postavil medzi kúpeľňové dvere a srdcový tlak mi zdvihol na nebezpečnú, priam život ohrozujúcu, hranicu.
„Čo sa deje?“ pozrela som sa na jeho odraz v zrkadle.
„Mrzí ma to, ale musím teraz odísť,“ povedal zúbožene.
„Tak utekaj, aby si bol do hodiny späť,“ reagovala som bezstarostne.
Bola som natoľko zaujatá prípravami, že až po chvíľke vzájomnej odmlky mi došlo, čo sa mi manžel snaží zvestovať.
„To nemyslíš vážne? Máme predsa dohodu!“ reagovala som impulzívne.
„Viem, ale Patrik, ten osemročný chlapec, čo som ti ho spomínal, je v nemocnici.“
„No a? Ty predsa nie si lekár!“ vrčala som naňho.
„Máš pravdu, som iba psychiater,“ použil hrubší tón Daniel. „Preto ma trápi, že mi vôbec musí volať mama osemročného chlapca, ktorému práve robia výplach žalúdka, pretože užil veľké množstvo liekov v snahe zabiť sa.“
„On je tvoj pacient?“
Daniel mlčky prisvedčil.
„No, tak to len svedčí o tom, aký dobrý si lekár,“ zaťala som do živého.
Manžel nepovedal nič. Len sa na päte otočil a odišiel. Päť sekúnd ticha mi pripadalo ako večnosť. O ďalších päť som sa spamätala a cez chodbu odpochodovala za ním.
„Daniel,“ oslovila som ho piskľavo. „Budú tam všetci dôležití klienti, každý tam bude mať partnera,“ uprene som naňho hľadela. „Vieš o tom už takmer mesiac,“ pripomínala som mu.
„Prepáč! Fakt mi je to ľúto, ale ja som si to nevymyslel. Ten chlapec má vážny problém, potrebuje moju pomoc,“ prízvukoval rozrušene, zatiaľ čo si cez hlavu naťahoval tenký béžový pulóver. Bol značkový. Stál 178 eur. Viem to presne, kupovala som ho predminulý rok na Vianoce.
„Aj ja mám vážny problém a tiež potrebujem tvoju pomoc,“ nedala som sa odbiť.
„Ty sa počúvaš, Agi?“
„A čo?“ pokrčila som čelo. „Vari ja môžem za to, že to šteňa má depresie?!“
„Si neskutočne sebecká. Mala by si sa nad sebou zamyslieť,“ natiahol si džínsy a takmer vybehol von zo spálne.
Ponáhľala som sa za ním.
„Ty... ty...“ zahryzla som si do jazyka.
Náš dom zase nie je natoľko veľký, aby sa doň zmestila Olívia, moja mama a slová, ktoré som mala v pláne, ako rýchlu strelu, vyslať na Danielovu adresu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788081761072 Rozmer: 120×175 mm Počet strán: 328 Väzba: brožovaná Štýl: mysteriózny, psychologický, romantický, napínavý, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách