Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pomalé skúmanie ticha

Hlboko pod univerzitou sa nachádza Podsvet, ponuré, nehostinné miesto. O sieti rozpadávajúcich sa prastarých chodieb a...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hlboko pod univerzitou sa nachádza Podsvet, ponuré, nehostinné miesto. O sieti rozpadávajúcich sa prastarých chodieb a opustených miestností vie iba hŕstka ľudí. V samom srdci zabudnutého bludiska, uprostred rozľahlých tunelov Podsveta, ktosi žije. Dievča.
To záhadné stvorenie sa volá Auri.

„... ak sa chcete dozvedieť viac o Auri, táto kniha vám má čo ponúknuť. Ak milujete slová, záhady a tajomstvá, zaujímate sa o Podsvet a alchýmiu a túžite nazrieť za oponu môjho sveta...
… potom je tento príbeh možno práve pre vás.“

Pomalé skúmanie ticha je krátky, nežný pohľad do Aurinho života, do jej každodenných súkromných dobrodružstiev. Veselé a zároveň znepokojujúce rozprávanie ponúka jedinečnú príležitosť pozrieť sa na svet Aurinými očami a dozvedieť sa viac o jej tajomstvách. Patrick Rothfuss nám otvára dvere do sveta jednej z najtajomnejších postáv slávnej trilógie Príbeh kráľovraha. Novela Pomalé skúmanie ticha je príbehom zlomeného dievčaťa pokúšajúceho sa prežiť v zlomenom svete.

„Tento príbeh je pre všetkých mierne zlomených ľudí.
Som jeden z vás. Nie ste sami. V mojich očiach ste všetci nádherní.“
Patrick Rothfuss

Z anglického originálu The Slow Regard of Silent Things
(Daw Books, Inc., New York 2014) preložil Michal Jedinák.


Ukážka textu z knihy



Nadýchla sa a vkĺzla pod hladinu. Jemne krútila telom, pravou rukou sa odrážala od priateľských rúrok. Dolu do temnoty. Zazrela obrys skaly. Drevený trám. A potom videla už iba vlastnú vystretú ruku. V tlmenom Foxenovom svetle nadobudla modrozelený nádych a voda tu vyzerala ako hroznová šťava vodnej víly.
Hánkami sa obtrela o dno a mierne sa zvrtla, aby sa zorientovala. Kopala nohami a mávala rukou, hladko kĺzala ponad čierne kamenné dno jazierka. Vtom uvidela záblesk svetla a prstami narazila na niečo pevné a studené. Predmet tvorili tvrdé línie a hladké plochy. Bol plný lásky a odpovedí, rinuli sa z neho už pri najjemnejšom dotyku.
Počas desiatich rýchlych úderov srdca si Auri myslela, že je pripevnený ku skale. No potom sa jej ho podarilo posunúť a pochopila, že je veľmi ťažký. Chvíľu ohmatávala klzký povrch, kým nenašla medzeru. Strčila do nej prsty a potiahla. Podarilo sa jej ho postaviť. Predmet bol z pevného kovu, hrubý ako kniha. Mal čudný tvar a vážil asi toľko čo neopracovaný prút irídia.
Auri si ho pritlačila na prsia, hrany sa jej zaryli do kože. Pokrčila kolená a oboma nohami sa odrazila odo dna. Oči upierala k trblietavej hladine vysoko nad hlavou.
Kopala a kopala, no sotva sa pohla z miesta. Kovový predmet ju ťahal späť.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Slow Regard of Silent Things Rok vydania: 2015 ISBN: 9788055142227 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 176 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách