Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Nemám čas na umieranie

Neuveriteľný príbeh, ktorý poznáte z TV relácie V siedmom nebi O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi nebom...

Róbert StanglEvitapress (2014) • Edícia Evitovky

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
6,99€

📚Prečítaná za 3,84€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Neuveriteľný príbeh, ktorý poznáte z TV relácie V siedmom nebi

O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi nebom a zemou

O vysiľujúcom boji s chorobou, o neskutočnej vôli žiť aj o láske, ktorá sa zrodila na prahu smrti.

Róbert spočiatku nepripisuje hrčke na krku žiaden význam. Ako väčšina z nás nemá na vyšetrenie čas, uprednostňuje prácu so slovami „veď to prejde“. Ale neprešlo.

Po dlhom odhodlávaní napokon podstupuje sériu vyšetrení, nasleduje operácia uzliny, odber kostnej drene. A dozvedá sa nemilosrdný verdikt – lymfóm. Alebo inak – rakovina lymfatického systému.

Nasleduje chemoterapia a napriek Róbertovmu nesmiernemu odhodlaniu vyzdravieť a silnej vôli žiť sa jeho stav rapídne zhorší a musia ho uviesť do umelého spánku. Tesne predtým sa stretáva so sestričkou Kamilou.
Po šiestich týždňoch umelého spánku, keď mu niekoľkokrát zlyhali orgány, je Kamila prvá, koho vidí.

Liečba pokračuje ďalšou chemoterapiou a ožarovaním. No po tejto strastiplnej ceste už nekráča sám. Kamila stojí odhodlane a s láskou pri ňom.

Ukážka textu z knihy



Štvrtý, rozhodujúci sen s Kamilkou sa odohrával v tuneli, kde bola voda. Plávali sme v tej vode, bolo tam veľa ďalších ľudí, ktorí plávali vedľa mňa. A tu si už pamätám aj mamkinho brata Stana z Čiech s deťmi. Pohyboval som sa ďalej a ďalej od vchodu – bieleho svetla. Vchod do tunela bol tesný a okrúhly. Presne si pamätám, ako som tam sám vchádzal. Pohyb bol vlastne také plávanie, aj som sa čudoval, ako je možné, že viem plávať tak dobre a že dokážem plávať bez kyslíka. Preplával som okolo svojho strýka s deťmi, ktorí sa na mňa usmievali, a plával som ďalej a ďalej, hlbšie smerom k čiernej tme. Jasne si pamätám, ako predo mnou nebolo nič, len tma, a okolo mňa tunel zo skla. Okolo mňa plávali ďalší ľudia, plávali rýchlejšie ako ja a padali do tej čiernej tmy. Boli oblečení. Ja som stále plával s nimi, plával som ďalej. Čiernočierna tma. Tesne pred tou tmou, už som bol úplne na okraji, sa končila aj voda, niekam zmizla, no a už som naťahoval ruky, že tam spadnem. Cítil som taký chlad. Vedel som, že je to koniec. Vedel som, že ďalej už nič nie je. Druhá strana. Pokoj a harmónia. Keď zrazu len počujem, ako Kamilka kričí: „Robčó! Pustite ho, mamka ho prišla zachrániť.“ Samozrejme som ju nevidel pred tým výkrikom, lebo som sa stále obzeral za ňou, kde je, až kým som nepreplával okolo strýka, potom som už plával rovno. Jej hlas som rozoznal hneď. A tak som sa otočil na mieste a začal som plávať k bielemu svetlu a trvalo mi to oveľa kratšie ako k čiernemu svetlu. Prebáral som sa cez tých ľudí, čo išli opačným smerom, a biele svetlo sa mi približovalo, a keď som už vlastne videl len to biele svetlo, tak som na ľavej strane zbadal stáť Kamilku. Pocit, ktorý mnou prešiel, keď som videl, ako tam tak stojí, bol niečím, čo sa celkom nedá opísať.
Láska?

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788089452880 Rozmer: 107×170 mm Počet strán: 176 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách