Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Sobáš z rozumu

Ďalší fascinujúci príbeh z najnovšej série populárnej autorky. Vincent Hunt, vikomt Darleigh, zúfalo túži uniknúť pred...

Mary BaloghSlovenský spisovateľ (2014) • Séria Klub tých, čo prežili • 2. diel

🍎 Vypredané
9,95€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ďalší fascinujúci príbeh z najnovšej série populárnej autorky.
Vincent Hunt, vikomt Darleigh, zúfalo túži uniknúť pred matkou a tromi sestrami, ktoré sa mu pokúšajú nájsť nevestu. Utečie do odľahlej dediny, no aj tam mu nastražia manželskú pascu. A keď sa ho slečna Sophia Fryová pokúsi zachrániť, v dôsledku čoho ju vyhodia z domu, Vincent je nútený konať. Riešenie pre nich oboch vidí v sobáši z rozumu. Plachá Sophia spočiatku jeho ponuku odmieta, ale napokon súhlasí. Môže však z takej chladnej, rozumnej dohody vzplanúť oheň veľkej lásky, po ktorej obaja tak túžia?


Ukážka textu z knihy



Sophia napočudovanie spala, ani sama nevedela, ako dlho. Keď sa zobudila, chvíľu sedela na peľasti, nevedela, čo robiť. Pani Parsonsová ju tam našla a zaviedla ju do salóna, kde spolu popíjali kávu a pochutnávali si na čerstvo upečených koláčoch, kým neprišiel za nimi vikár a s úsmevom, trochu rozpačito si žmolil ruky.
Keď sa jej spýtali, aké má plány, Sophia im oznámila, že pôjde dostavníkom do Londýna. Sir Clarence March jej na to dal peniaze. Áno, pozná tam nejakých ľudí, ktorí jej pomôžu, aby si našla zamestnanie. Nemusia si o ňu robiť obavy. Je to od nich veľmi milé, ale ona sa o seba vie postarať.
Keď v noci sedela v kostole, otupene premýšľala. A teraz mala v hlave chaos a hrôzu, no nemohla to dať najavo pred týmito láskavými ľuďmi. Nemôže im byť na ťarchu.
Bola zvyknutá skrývať sa pred ľuďmi, aj keď im bola na očiach.
V Londýne nikoho nepoznala, teda, nikoho, koho by chcela vyhľadať. Netušila, ako si nájde prácu, hoci to mohla zistiť už vtedy, keď jej zomrel otec, koniec koncov mala vtedy pätnásť rokov. Namiesto toho išla k tete Mary, čo by urobila každá urodzená dáma, a odvtedy bola odkázaná na príbuzných. Samozrejme, existujú sprostredkovateľne práce. Bude musieť do niektorej zájsť a len dúfať, že sa jej napriek nedostatku skúseností a bez akýchkoľvek odporúčaní podarí nájsť prácu. Akúkoľvek prácu. Ale čo bude robiť, kým si ju bude hľadať? Kam pôjde? Sir Clarence dobre vedel, koľko stojí lístok na dostavník do Londýna, a dal jej presnú sumu, ani šiling navyše na nejaké občerstvenie po ceste.
Pokúsila sa predstaviť si, ako v Londýne na konci cesty vystúpi z dostavníka, a podarilo sa jej to až pridobre.
Premýšľala, či niekto v Barton Coombs nepotrebuje pomoc. Možno hostinský vo Foaming Tankarde. Zamestná ju, hoci len za to, že bude môcť prespať v nejakom kumbále a dostane raz za deň jesť?
Vikár akoby jej čítal myšlienky.
„Vypytoval som sa na to, slečna Fryová,“ v láskavom hlase mu znela starosť, „ale v celom Barton Coombs nie je nik, kto by mohol dať prácu mladej dáme. Alebo aj jednoduchej žene. S manželkou vám radi poskytneme prístrešie na jeden-dva dni, ale...“
Nedohovoril, bezmocne pozrel na pani Parsonsovú.
„Mne ani na rozum nezišlo, aby som zneužívala vašu pohostinnosť dlhšie, než je nevyhnutné,“ ubezpečila ho Sophia. „Keď zistím, kedy odchádza dostavník, zajtra naň sadnem a odídem.“
„Zabalím vám plnú kapsu jedla na cestu,“ ponúkla sa pani Parsonsová.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Arrangement Rok vydania: 2014 ISBN: 9788022017886 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: romantický, historický

Zaradené v kategóriách