Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Spievanky – Vybranky

Pracovný zošit s piesňami k vybraným a odvodeným slovám pre 3. a 4. ročník ZŠ


🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil
4,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pracovný zošit je spracovaný v zmysle aktuálnych požiadaviek ISCED 1 vo vzdelávacej oblasti Jazyk a komunikácia, obsahovo priamo nadväzuje na platné učebnice slovenského jazyka pre 3. a 4. ročník ZŠ. Titul je spracovaný tak, že predpokladá aktívny vstup žiaka do jazykového vyučovania a nabáda ho na aktívne používanie jazyka v reálnych situáciách.

Pracovný zošit dostal názov Spievanky – Vybranky podľa krátkej ľudovej piesne Spievanky. Podnázov Vybranky je odvodený od slovného spojenia vybrané slová. K obojakým spoluhláskam (b, m, p, r, s, v, z) je v titule pripravená vždy štvorstrana. Na prvej dvojstrane sa nachádza text piesne a notový zápis. Na ďalšej dvojstrane sú rôzne úlohy. Niektoré sú k textu piesne, niektoré nabádajú na tvorivé písanie, niektoré majú charakter produktívnych cvičení. Na konci pracovného zošita je dvojstrana na zameraná na pozornosť. Úlohou žiakov je hľadať v zošite časť obrázka, ktorý môžeme pomenovať vybraným slovom. Cieľom úlohy je rôznymi spôsobmi predložiť vybrané slová tak, aby si ich žiak čo najskôr osvojil a zvnútornil.

Na okraji strán s piesňami je vždy zoznam slov, ktoré zaraďujeme medzi vybrané slová v 3. ročníku a samostatne oddelené slová, ktoré si osvojujú žiaci vo 4. ročníku ZŠ. Vzhľadom na to, že v zošite sú aj notové zápisy, je možné použiť ho aj na hodinách hudobnej výchovy.

Autorom piesní je slovenský textár, skladateľ a vysokoškolský pedagóg Albín Škoviera. Korekcie textov a výber úloh urobila autorka platných učebníc slovenského jazyka Zuzana Hirschnerová. Pracovný zošit ilustráciami vhodne doplnila Martina Matlovičová.

  • Pracovný zošit je v súlade s aktuálnymi požiadavkami ISCED 1 vo vzdelávacej oblasti Jazyk a komunikácia.
  • Nadväzuje na učivo o vybraných slovách podľa platných učebníc materinského jazyka pre 3. a 4. ročník ZŠ.
  • Ponúka opakovanie a precvičovanie vybraných a odvodených slov netradičným spôsobom s využitím medzipredmetovýh vzťahov a prierezových tém.
  • Nachádzajú sa v ňom úlohy na čítanie s porozumením, tvorivé písanie a úspešné zvládnutie písania krátkych slohových útvarov.
  • Svoje uplatnenie nájde nielen na vyučovaní slovenského jazyka a literatúry, ale aj hudobnej výchovy. Ponúka možnosť koncipovať hudobnú výchovu v 3. alebo 4. ročníku na základe zreteľne pomenovaných medzipredmetových vzťahov, s inovatívnym prístupom, ktorý poteší nielen žiakov a učiteľa, ale ocení ho určite aj prípadná školská inšpekcia.
  • Titul je súčasťou série učebných materiálov Slovenský jazyk pre 2. – 4. ročník ZŠ.

Recenzie a kritiky

ISBN: 9788081460364 Rozmer: 176×250 mm Počet strán: 32 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách