Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dukanova diéta 2014 s novými receptami. Aj pre vegetariánov

Na Slovensku vychádza tretia kniha Pierra Dukana. Novinka ponúka úplné znenie Dukanovej metódy, aj úvodnú časť o fyzickej...

Pierre DukanNOXI (2014)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Na Slovensku vychádza tretia kniha Pierra Dukana. Novinka ponúka úplné znenie Dukanovej metódy, aj úvodnú časť o fyzickej aktivite, ktorá podporí chudnutie. Kniha samozrejme obsahuje aj časť receptov, ktoré vám umožnia do nekonečna variovať vaše jedlá v priebehu diéty. Obohatením sú v tomto prípade najmä recepty vhodné pre vegetariánov, ktorí boli doteraz z diéty trochu vyčlenení.
Dukan je lekár, ktorý proti nadváhe bojuje už viac ako štyridsať rokov svojej kariéry. Úspech si zaslúžil diétou založenou na výživných bielkovinách, ktorá sa postupne stala globálnou metódou.
Kniha Dukanovej diéty sa obracia na tých, ktorí hľadajú spôsob, ako schudnúť a nevedia si vybrať z nespočetného a neprehľadného množstva diét.
Vďaka jednoduchému nastaveniu, jasným pravidlám, efektivite, rýchlosti účinku a trvácnosti výsledkov i využitiu bežne dostupných a pre človeka prirodzených sto potravín, ktoré môžete jesť ako len chcete.

Ukážka textu z knihy



Bez jojo efektu

Dukanova diéta sľubuje pomerne ľahké schudnutie bez jojo efektu. Je postavená na štyroch fázach, pričom človeka výrazne nefrustruje: potraviny sa nevážia, ani sa nerátajú kalórie.
1.fáza – útočná. Ide o diétu „čistých proteínov“, ktorá zabezpečuje jej prudký štart, prakticky rovnako rýchly ako pri pôste alebo práškovej proteínovej diéte, ale bez ich vedľajších účinkov.
2.fáza – striedavá. Čisto bielkovinové dni sa striedajú s dňami, keď sa kombinujú bielkoviny so zeleninou; táto fáza umožňuje bez prerušenia dospieť až k zvolenej telesnej hmotnosti.
3.fáza – konsolidačná. V nej sa upevňuje získaná hmotnosť, keďže po rýchlom úbytku kilogramov má telo tendenciu mimoriadne ľahko ich nabrať späť.
4.fáza - definitívna stabilizácia, keď raz do týždňa, každý štvrtok, treba držať čisto proteínovú diétu ako v útočnej fáze, a to až do konca života, nepoužívať výťah a konzumovať 3 polievkové lyžice ovsených otrúb. Tieto tri príkazy sú striktné a nemožno o nich diskutovať.

Zázrak Dukanovej diéty
Diéta dr. Pierra Dukana spustila vo svete doslova lavínu a dlhé roky sa drží medzi top diétami. Stovky lekárov požiadali P.Dukana o súhlas využívať ju v praxi. Jej čaro je totiž v jednoduchom nastavení, v jasných pravidlách, efektivite, rýchlosti účinku a trvácnosti výsledkov. Využíva 100 potravín (+78 proteínov a 28 druhov zeleniny), ktoré sú bežne dostupné a pre človeka prirodzené – konzumovať ich môžete podľa ľubovôle.
Prirodzene, v tomto zozname nenájdete rôzne sladké pečivo, chlieb, či žemle. Ako sa však zriecť chrumkavého chlebíka? Musíte ho jednoducho nahradiť potravinami, ktoré vás bez problémov nasýtia. A ak predsa len chcete mať „chlebový“ pocit, urobte si placku z ovsených otrúb.
Čo možno jesť na raňajky v útočnej fáze?
Existuje zoznam potravín a nápojov, z ktorých si môžete pripraviť raňajky podľa svojej chuti.
Nápoje: káva, odstredené mlieko, čaj a bylinkové odvary, kávovinový nápoj.
Mliečne výrobky: faisselle (jemný mäkký tvarohový syr) bez tuku, tvaroh bez tuku, smotanový nízkotučný syr petit-suisse, nízkotučný jogurt
Placka s ovsených otrúb.
Mäso a vajcia: plátok odtučneného kuracieho mäsa, odtučnená šunka, mäso z Graubündenu, plátok odtučneného morčacieho mäsa, praženica, volské oko, vajce namäkko (do ktorého možno namáčať kuracie prsia), omeleta.

Recept. Placka z ovsených otrúb

Zmiešajte polievkovú lyžicu pšeničných a polievkovú lyžicu ovsených otrúb, pridajte jeden bielok (alebo celé vajce) a polievkovú lyžicu nízkotučného tvarohu. Cesto vlejte na nepriľnavú panvicu bez tuku. Ak máte panvicu, ktorá pripaľuje, rozotrite kuchynskou utierkou po jej povrchu kvapku oleja.


Recept. Zmrzlina z müsli

¼ odstredeného mlieka nalejte do hrnca a spolu s rozpoleným a vyškrabaným vanilkovým strukom ho nechajte zovrieť. Odstavte, pridajte 4 PL ovsených otrúb a lyžicu sladidla. Dobre zamiešajte a dajte späť na slabý oheň, aby otruby zväčšili svoj objem. Zapracujte rozšľahané vajce a odstavte.
Vo veľkej mise zmiešajte 2 ks nízkotučného syra (napr. petit-suisse) s 2 lyžicami sladidla a s pomarančovou (alebo inou) arómou. Potom pridajte otruby v mlieku.
Rozdeľte do pohárov a pri izbovej teplote nechajte vychladnúť. Asi po 30 minútach vložte poháre minimálne na 4 hodiny do mrazničky. Každú hodinu zamiešajte, aby sa netvorili kryštáliky.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788081111174 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 256 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách