Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Mysli ako freak

Autori Freakonomics zmenili spôsob, akým sa pozeráme na svet. Vo svojej tretej knihe sa zamerali na to, čo čitateľov prvých...

Stephen J. Dubner, Steven D. LevittPremedia (2014) • Séria Freakonomics • 3. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,95€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autori Freakonomics zmenili spôsob, akým sa pozeráme na svet. Vo svojej tretej knihe sa zamerali na to, čo čitateľov prvých dvoch zaujímalo najviac – existuje spôsob, ako sa naučiť vidieť veci inak ako vyzerajú? Levitt s Dubnerom veria, že áno a ukazujú, ako sa naučiť myslieť ako freak. Aj tentoraz kladú množstvo netradičných otázok, napríklad:
Prečo vedia americkí školáci menej ako estónski?
Je ťažké vynikať v niečom, čo nerobíte radi?
Prečo sa nigérijskí podvodníci priznávajú, že sú z Nigérie?
Prečo je také ťažké povedať „Neviem”?
Chutia drahšie vína naozaj lepšie?
Prečo sa oplatí, ak sa k ľuďom správate slušne
Ako zvyčajne nie je pre nich tabu žiadna téma, s ľahkosťou sa presúvajú od zdanlivo okrajových až ku globálnym témam. Týkajú sa biznisu či filantropie, športu aj politiky, všetko s cieľom zbaviť nás bežných myšlienkových návykov, ktoré zvyčajne vedú len k bežným, často neúčinným riešeniam.


Recenzie



„Skvelé myšlienky… napísané s tým správnym zanietením.”
Financial Times
„Dubner s Levittom vo svojej podmanivej novej knihe ukazujú, že nasledovanie vlastnej zvedavosti – aj v kacírskych a absurdných prípadoch – robí zo sveta lepšie miesto na život. A zároveň je to veľmi zábavné.”
Malcolm Gladwell

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Think Like a Freak Rok vydania: 2014 ISBN: 9788081590795 Rozmer: 150×230 mm Počet strán: 256 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách