Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Evanjelium, ako mi bolo odhalené 1

Mária ValtortaJacobs light communication (2008) • Séria Evanjelium • 1. diel

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
19,00€
Zľava 20%
15,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mária Valtora sa narodila 14. marca 1897 v talianskom meste Caserta. V detstve mala bližšie k svojmu otcovi, pretože matka k nej bola vo výchove bezohľadná a krutá. Štúdium zavŕšila na prestížnom kolégiu v Monze, kde ako 17-ročná pochopila, aký by mal byť jej vnútorný život podľa Božieho plánu. Keď sa začala vojna, preukazovala lásku voči blížnym ako dobrovoľná ošetrovateľka. Mama jej dvakrát prekazila túžbu vydať sa a v roku 1920 ju istý delikvent udrel po chrbte železnou tyčou, čo znamenalo začiatok jej chorôb a nepretržitej askézy, ktorá vyvrcholila v hrdinskom sebaobetovaní z lásky k Bohu a ľudstvu. Pohybovala sa s čoraz väčšími ťažkosťami a od 1. apríla 1934 už nevstala z postele.
Migliorini, rehoľník – Služobník Panny Márie, a požiadal ju, aby napísala svoje pamäti. Sediac na posteli vlastnoručne napísala sedem zošitov za menej než dva mesiace. Týmto 760 stranám zverila svoju minulosť. S ešte väčšou dôverou sa pripravovala na smrť, keď istý hlas, už známy jej duchu, jej nadiktoval jednu stránku Božej múdrosti, čo bolo znakom nepredvídateľného obratu. Stalo sa tak na Veľký piatok 23. apríla 1943.
Sediac na posteli takmer každý deň písala atramentovým perom do zošita položeného na vlastnoručne vyrobenej podložke, opretej o kolená. Nepripravovala si schémy a ani nevedela, čo písala zo dňa na deň. Nepotrebovala sa sústrediť a ani nahliadnuť do iných kníh okrem Biblie a Katechizmu Pia X. Mohla byť vyrušená z akéhokoľvek dôvodu a ďalej pokračovala bez straty myšlienok. Napísala 122 zošitov a okolo 15.000 strán rukopisu.
Jej hlavné dielo je publikované v desiatich zväzkoch pod názvom: EVANJELIUM, AKO MI BOLO ODHALENÉ. Rozpráva o narodení a detstve Panny Márie a jej Syna Ježiša, o troch rokoch Ježišovho verejného života, o jeho umučení, smrti, zmŕtvychvstaní a nanebovstúpení, o počiatkoch Cirkvi a nanebovzatí Panny Márie. Dielo na vysokej literárnej úrovni živo opisuje krajinu, prostredie, osoby, udalosti. S vynikajúcou schopnosťou pozorovania vykresľuje vnútro postáv a situácií, predkladá radosti a drámy s pocitom skutočného účastníka udalostí, informuje o zvykoch, obradoch a kultúre vtedajších časov. Je strhujúcim rozprávaním o pozemskom živote Vykupiteľa, bohatom na jeho reči a dialógy, čím približuje náuku kresťanstva v súlade s pravou katolíckou vierou

Rok vydania: 2008 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 458 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách