Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rok v ovocnej záhrade

Praktické rady záhradkárom Do edície Praktické rady záhradkárom pribudla nová kniha nestora slovenského ovocinárstva a...


🍎 Vypredané
9,95€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Praktické rady záhradkárom

Do edície Praktické rady záhradkárom pribudla nová kniha nestora slovenského ovocinárstva a záhradníctva profesora Ivana Hriovského, jeho žiaka Martina Dureca a odborníka na biologickú ochranu Zoltána Tamašeka. Publikácia, ktorá by isto nemala chýbať v knižnici žiadneho skúseného i menej skúseného záhradkára u nás. Nielenže prináša mnoho praktických rád do záhrady, ale chronologicky upozorňuje na nevyhnutné kroky pri pestovaní ovocných stromov a drobného ovocia.

CELOŽIVOTNÉ SKÚSENOSTI NESTORA OVOCINÁRSTVA.
Prvé vydanie publikácie Rok v ovocnej záhrade vyšlo ešte v roku 2007 a doslova po pár týždňoch sa vtedy rozchytalo. Profesor Ivan Hričovský v ňom pretavil svoje celoživotné skúsenosti a informácie nesmierne prakticky zoradil do jednotlivých mesiacov roka. Kniha sa tak pre mnohých stala návodom postupu prác pri výsadbe, pestovaní i ochrane jabloní, hrušiek, sliviek a ďalších ovocných stromkov, ako aj obľúbeného drobného ovocia. Autori knihu koncipovali so zameraním, aby v nej čitatelia mohli nájsť nepreberné množstvo cenných rád pre prácu v ovocnom sade či v záhrade.

DODRŽIAVANIE PRÁC V CHRONOLOGICKOM PORADÍ.
Reprint tejto úspešnej knihy prinieslo naše vydavateľstvo v roku 2013 v inovovanom, doplnenom a rozšírenom vydaní v novom grafickom šate z dielne iGora Kovára. Publikácia okamžite zaujala miesto na popredných priečkach predajnosti väčšiny kníhkupectiev a knižných e-shopov na Slovensku. Profesor Ivan Hričovský knihu odvtedy predstavoval a predstavuje na každom svojom stretnutí so záhradkármi počas roka a v praxi prezentuje jednotlivé činnosti, ktoré opisuje v tejto knihe. Mnohí záhradkári od týchto stretnutí dodržiavajú uvedený postup prác v chronologickom poradí, ako im odporúčajú autori v knihe a tak nezabudnú na žiaden dôležitý krok v ovocnej záhrade počas celého roka.

BIOLOGICKÁ OCHRANA Z PERA ZOLTÁNA TAMAŠEKA. Pri stovkách stretnutí so záhradkármi, v rozhlasových i televíznych reláciách, ako aj na jeho profile na Facebooku profesor Ivan Hričovský dostal a dostáva mnoho otázok na tému biologickej ochrany.
Preto si prizval do autorského kolektívu uznávaného odborníka v tejto oblasti Ing. Zoltána Tamašeka. Ten knihu doplnil o mnoho praktických rád súvisiacich s touto problematikou. Z. Tamašek publikáciu takisto v chronologickom poradí rozširil o veľmi cenné informácie pre každého záhradkára, ktorý nechce na svojich stromkoch a kríčkoch robiť chemickú ochranu.

PRAKTICKÉ RADY ZÁHRADKÁROM.
Ponúkame vám publikáciu, kde nájdete podrobné postupy, ako čo zlepšovať vo vašej záhradke alebo sade. Knihu, ktorá záhradu urobí naozaj pútavým a podmanivým priestorom, kde po namáhavej práci nájdeme vždy miesto oddychu a relaxu. Verím, že vás rovnako zaujme, ako všetky ostatné knihy o pestovaní zeleniny, kvetov, okrasných rastlín a drevín, vinohradu a ďalších aktivít v záhrade z našej knižnej edície Praktické rady záhradkárom.

Z obsahu


PRÁCA S BYLINKAMI V MEDZIRADÍ STROMOV
Pri suchom počasí musíme vykosiť bylinný porast, najlepšie vo výške 15 až 20 centimetrov, aby sme zabránili vyparovaniu vody cez byliny. Ale, ak sme valcovali aj v predošlých mesiacoch, zakryli sme pôdu, čím sme zabránili vyparovaniu vody, ktorá je v tomto období veľmi vzácna. Podrezanie koreňového systému vysadených bylín v hĺbke päť až šesť centimetrov a aspoň do šírky 20 centimetrov pri stromoradí v období sucha zabráni rastu bylín a tým i možnosti oberať stromy o vlahu.

PRIPRAVME SA NA JESENNÚ VÝSADBU JAHÔD
Pred výsadbou musíme dobre pripraviť pôdu. Začíname so zapracovaním ekologického prípravku Trifender, čím dezinfikujeme pôdu proti hubovým ochoreniam, a s NovaFerm Multi, ktorý fixuje dusík a uvoľňuje minerálne látky do pôdy. Po vysadení jahodových plánt ich proti hubovým chorobám ošetríme s Alginure v koncentrácii 0,6 percenta s primiešaním Prev-B2. Týmito krokmi zabezpečíme zdravý koreňový systém a dobrý priebeh prezimovania.

VÝSKYT VOŠIEK
regulujeme bio-prípravkom NeemAzal. Je to jeden z najstarších postrekov
zo stromu Azadirachta indica. Ide o olej vylisovaný z kôstok jeho plodov. Najlepšie výsledky sa dajú dosiahnuť opakovaním postrekov dva- až trikrát v sedemdňových intervaloch. S prípravkom NeemAzal treba postrekovať v ranných alebo neskorých večerných hodinách v koncentrácii
0,4 až 0,6 percenta.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788089642137 Rozmer: 135×190 mm Počet strán: 180 Väzba: flexi Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách