Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dočasné súdne pravidlá Judexkuriálnej konferencie z roku 1861

Dočasné súdne pravidlá z roku 1861 svojím obsahom položili základy moderného právneho poriadku Uhorska a až do roku 1957...


🍎 Vypredané
24,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dočasné súdne pravidlá z roku 1861 svojím obsahom položili základy moderného právneho poriadku Uhorska a až do roku 1957 ovplyvňovali právo na území Slovenska – najdlhšie v oblasti banského práva. Zasahovali do viacerých právnych odvetví – občianskeho aj trestného práva hmotného a procesného, obchodného, zmenkového, konkurzného práva, pozemkovoknižného práva, banského práva, právnej úpravy notárskej a advokátskej profesie a iných. Azda najvýznamnejšie sú tým, že až do roku 1950 na území Slovenska podstatne upravovali pododvetvia dedičského práva a vecného práva, a tým suplovali absentujúci občiansky zákonník. Práve v týchto súvislostiach sa s nimi môžeme dodnes stretnúť v súdnych rozhodnutiach. Hoci je teda význam Dočasných súdnych pravidiel viac ako zrejmý, tento významný prameň doteraz nebol v slovenskom jazyku publikovaný v celom rozsahu.

Predkladané dielo je tak úplne prvým celistvým počinom v tejto súvislosti – zahŕňa úvodnú teoretickú štúdiu, text Dočasných súdnych pravidiel s komentárom a originálne znenie v maďarskom jazyku.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788080786014 Rozmer: 160×220 mm Počet strán: 508 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách