Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Vojna v európskych dejinách

Michael HowardAleph (2014)

🍌 Odosielame o 5 dní.
10,49€
Zľava 23%
8,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Táto kniha je o "vojne v európskych dejinách" nie o "histórii vojen", a preto by čitateľ nemal očakávať prehľad konfliktov v druhej polovici 20. storočia v takom rozsahu, ako v predchádzajúcich kapitolách. V uplynulom polstoročí európske štáty spolu nebojovali a je veľmi nepravdepodobné, že sa tak ešte niekedy stane. Ale ak by k tomu predsa len došlo, existujú aj iné dobré dôvody, prečo sa pozerať na rok 1945 ako na koniec jednej éry.
Tí, ktorí veria vo "vojnu proti teroru", môžu tvrdiť, že Európa je v súčasnosti opäť vo vojne. Dokonca aj tí, ktorí nesúhlasia, sotva môžu konštatovať, že mier je stabilný, alebo že stabilným pravdepodobne ostane.
Lev Trockij raz povedal: "Nemusíš sa zaujímať o vojnu, ale vojna sa veľmi zaujíma o teba". Nad touto myšlienkou by sa mali Európania, ktorí sú presvedčení, že vojna sa ich už netýka, zamyslieť. Európania už síce nemusia podnecovať vlastné vojny a vyvážať ich do zvyšku sveta, ale nevedia zapečatiť svoje hranice pred širšími konfliktami v globálnom systéme, ktorého sú neoddeliteľnou súčasťou.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788089491117 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 197 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách