Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Základy občianskeho hmotného práva, 1. a 2. zväzok

Druhé podstatne prepracované vydanie.


🍎 Vypredané
34,85€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Publikácia "Základy občianskeho hmotného práva", ktorú predkladáme odbornej i širšej verejnosti, podáva systematický výklad teoretických základov tohto významného právneho odvetvia, ako aj rozbor platnej občianskoprávnej úpravy obsiahnutej predovšetkým v Občianskom zákonníku, vo vykonávacích predpisoch k nemu a v niektorých súvisiacich predpisoch. Je rozdelená do dvoch zväzkov, ktoré sa zo systematického hľadiska členia na päť častí. Prvý zväzok obsahuje výklady o všeobecnej časti, vecných právach a dedičskom práve. Druhý zväzok rozoberá problematiku záväzkového práva (všeobecnú časť, záväzky zo spôsobenia škody a z bezdôvodného obohatenia) a práva duševného vlastníctva.

Z obsahového hľadiska autori prihliadli jednak na všetky zmeny, ktoré v občianskoprávnom zákonodarstve medzičasom nastali, najmä pod vplyvom európskeho súkromného komunitárneho práva, a jednak na novšie poznatky vedy občianskeho práva i na zovšeobecnené skúsenosti súdnej praxe.

Publikácia ako základná učebná pomôcka je určená predovšetkým poslucháčom právnických fakúlt. Tomuto hlavnému zameraniu sú prispôsobené výklady teoretických otázok i jednotlivých občianskoprávnych inštitútov. Vzhľadom na to, že popri poznatkoch vedy občianskeho práva autori vo vhodných súvislostiach premietli do textu aj zovšeobecnené skúsenostné závery aplikačnej, najmä súdnej praxe, publikácia môže poslúžiť aj ako pomôcka pre právnikov, ktorí sa v praxi zaoberajú aplikáciou noriem občianskeho práva.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8080780846 Rozmer: 150×220 mm Počet strán: 985 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách