Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

PRÍBEHY TATRANSKÝCH ŠTÍTOV I+II (2 DVD)

Príbehy tatranských štítov I - Súboj velikánov: Ľudia oddávna dvíhali zrak k Tatrám a hádali, ktorý z končiarov je najvyšší...


🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príbehy tatranských štítov I - Súboj velikánov: Ľudia oddávna dvíhali zrak k Tatrám a hádali, ktorý z končiarov je najvyšší. O prvenstvo sa uchádzal Kriváň, Gerlach, aj Ľadový štít. Kriváň sa stal symbolom Slovenska, Ľadový štít bol nočnou morou nemeckého profesora, ktorý síce zorganizoval prvovýstup, ale na vrchole nikdy nestál a niekoľkokrát premenovaný Gerlach bol neustále uzurpovaný politickou mocou. Ostal na ňom kríž, ktorý nesie nepoznaný príbeh o ľudskej pokore, prehre a stelesňuje prosbu o odpustenie za to nevykonané.

Príbehy tatranských štítov II - Sny o slobode: Vrchol Vysokej zdobí iný kríž osadený za stalinizmu. Symbolizuje protest proti utláčaniu ľudskosti, náboženstva a inteligencie. Kto ho tam osadil a prečo ho nikto aj napriek nariadeniam neodstránil? Boli to sny o slobode. Sny, ktoré viedli ľudí k prelezeniu ostrej hrany Žabieho koňa, či výraznej galérie Ganku, ktorá patrí k najťažším lezeckým stenám v Tatrách.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD
Rok vydania: 2013 Rozmer: 135×190 mm Obal: DVD obal Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách