Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Medzinárodné právo verejné (všeobecná časť)


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,62€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V učebnici Medzinárodné právo verejné (všeobecná časť) je obsiahnutý výklad základných inštitútov a noriem medzinárodného práva (historický vývoj medzinárodného práva, vymedzenie jeho pojmu, predmetu, osobitostí, subjekty, pravidlá, kodifikácia medzinárodného práva, zodpovednosť a sankcie v medzinárodnom práve). V desiatich kapitolách sa autor pokúsil nielen o základnú analýzu všeobecne uplatňovaných inštitútov a noriem medzinárodného práva, ale aj o postihnutie určitých vývojových trendov, prípadne budúceho smerovania toho-ktorého inštitútu.

V závere publikácie sú uverejnené slovenské preklady troch významných medzinárodných dokumentov (Návrh článkov o zodpovednosti štátov za medzinárodne protiprávne správanie, Deklarácia zásad medzinárodného práva týkajúcich sa priateľských vzťahov a spolupráce medzi štátmi, Charta OSN a Štatút Medzinárodného súdneho dvora).

Publikácia je určená nielen poslucháčom právnických fakúlt, ale každému, kto sa intenzívnejšie zaujíma o medzinárodnú politiku a medzinárodné právo.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8089047904 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 296 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách