Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Jozef G. Cincík – Pútnik dvoch svetov

Jozef G. Cincík-pútnik dvoch s - Matica slovenská - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu matná - 160 str. - ISBN: 80-7090-721-5


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
5,91€

📚Prečítaná za 3,25€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ucelená knižná publikácia o J. Cincíkovi - jeho životných osudoch, tvorivom záujme, tvorbe a výsledkoch - nielen doma, pred emigráciou, ale najmä po tom, ako opustil rodné Slovensko. J. Cincík bol mimoriadne všestranný tvorca, ktorý významným spôsobom ovplyvnil našu modernú umenovedu, výtvarné umenie, divadelníctvo, archeológiu, pamiatkárstvo, polygrafický priemysel, numizmatiku, filatelistiku, heraldiku, film, národopis a knihovníctvo.



Ján Okáľ obohatil svoje dielo rôznymi citátmi, reprodukciami Cincíkových výtvarných diel, kresbami a pôsobivými fotografiami. To všetko robí z publikácie plnohodnotnú monografiu, ktorá spĺňa všetky štandardy takéhoto typu literárnej spisby. Zároveň plasticky ponúka zaujímavé pohľady na úplne neznáme skutočnosti a súvislosti, ktoré sa bezprostredne vzťahujú na J. Cincíka, jeho podiel na založení Neografie, ktorej vymyslel nielen názov, ale zabezpečil pre ňu aj najmodernejšie súveké technológie.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8070907215 Rozmer: 195×200 mm Počet strán: 164 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách