Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Iba jeden deň

Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom...

Gayle FormanIkar (2013) • Séria Iba jeden deň • Edícia Svetový bestseller • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 6,55€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový bezstarostného holandského herca Willema, poriadne to medzi nimi zaiskrí. A keď ich osud na druhý deň znovu zvedie dohromady, Allyson urobí niečo nečakané a úplne bláznivé: zmení svoje cestovné plány a vyberie sa s Willemom do Paríža. Po jedinom spoločne strávenom dni a noci sa iskra rozhorí a horí jasným plameňom... až kým sa Allyson nezobudí a zdesená nezistí, že Willem je preč a s ním nielen jej drahé hodinky, ale aj sny o veľkej láske.
Za jediný deň sa Allysonin život prevráti naruby. Pred ňou je rok sebaobjavovania – ako poslušná dcéra podľa priania rodičov nastúpi na vysokú školu a pripravuje sa na budúce povolanie. Plná nezodpovedaných otázok a pochybností sa počas prázdnin vydá na cestu po odpovede – a to rovno do Paríža. Uniká pred životom plným obmedzení, aby našla skutočnú vášeň, a možno dokonca aj pravú lásku. Veď tak nejako to písal aj sám Shakespeare, nie?

V roku 2014 vo vydavateľstve Ikar vyjde pokračovanie románu s názvom Iba jeden rok, v ktorom autorka opisuje deň v Paríži a jeho dozvuky trvajúce celý nasledujúci rok tentoraz z pohľadu Willema.

Z anglického originálu Just One Day (Dutton Books,
an imprint of Penguin Group, New York 2013)
preložila Jana Seichertová.

Ukážka textu z knihy


Willem položil vidličku aj nôž. „Zamilovať sa znamená toto.“ Prstom nabral trochu nutelly zo svojej palacinky a natrel mi ju na vnútornú stranu zápästia. Bola teplá, mazľavá a topila sa mi na pokožke. Ale skôr než som si ju utrela, Willem si oblizol palec, zotrel ním nutellu a vopchal si ju do úst. Urobil to rýchlo, ako keď jašterica zhltne muchu. „A byť zaľúbený znamená toto.“ Chytil mi druhé zápästie, na ktorom som nosila hodinky, a posúval remienok, kým nenašiel, čo hľadal. Znovu si oblizol palec, no tentoraz ním pošúchal moje materské znamienko, silno, akoby sa ho pokúšal odstrániť.
„Byť zaľúbený znamená materské znamienko?“ spýtala som sa so smiechom, keď som si odťahovala ruku. Hlas sa mi však triasol a na mieste, kde mi schol vlhký odtlačok jeho palca, ma pálila pokožka.
„Je to niečo, čo nikdy nezmizne, nech by si sa akokoľvek toho chcela zbaviť.“
„Porovnávaš lásku so... škvrnou?“
Zaklonil sa na stoličke, až jej predné nohy poškriabali podlahu. Zdalo sa, že je spokojný, neviem, či s palacinkou, alebo sám so sebou. „Presne tak.“

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Just One Day Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055135878 Rozmer: 135×257 mm Počet strán: 344 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: erotický, romantický

Zaradené v kategóriách