Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Prechádzka

Próza Prechádzka z roku 1917 patrí k tomu najlepšiemu, čo Robert Walser napísal. Strhujúca novela vychádza v slovenčine...

Robert WalserPremedia (2013)

🍌 Odosielame o 7 dní.
6,95€
Zľava 15%
5,91€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Próza Prechádzka z roku 1917 patrí k tomu najlepšiemu, čo Robert Walser napísal. Strhujúca novela vychádza v slovenčine prvýkrát. Nezvyčajný príbeh sa odohrá počas jediného dňa na ceste z mesta do prírody. Hrdinom je tvorivý človek, večne neposedný a nespokojný, sám sebe často protirečiaci outsider. Vášnivý chodec vníma svet s iróniou, ale aj s nekonečným smútkom.
Robert Walser sa narodil roku 1878 vo švajčiarskom Bieli. Školu opustil v štrnástich, vystriedal viacero povolaní a intenzívne písal. V Berlíne sa začiatkom dvadsiateho storočia stal známym spisovateľom, ale jeho sľubnú kariéru prerušili dve svetové vojny a silná schizofrénia. Jeho dielo obdivovali Franz Kafka, Hermann Hesse aj Robert Musil, no nikdy sa nestal takým slávnym ako oni. K najznámejším Walserovým dielam patria romány Jakob von Gunten, Súrodenci Tannerovci a zobrané poviedky. Zomrel v zime 1956 počas prechádzky neďaleko psychiatrickej kliniky v Herisau. 
„Walser bol najskrytejší zo všetkých básnikov.“
Elias Canetti
„Keby mal Walser stotisíc čitateľov, svet by bol lepším miestom pre život.“
Hermann Hesse

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788089594832 Rozmer: 120×190 mm Počet strán: 96 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách