Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čierne slnko

Otázky o konci sveta sa objavovali od počiatku ľudstva a stále sú aktuálne. Graham Brown sa nimi zaoberá už vo svojom druhom...

Graham BrownIkar (2013)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
13,90€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Otázky o konci sveta sa objavovali od počiatku ľudstva a stále sú aktuálne. Graham Brown sa nimi zaoberá už vo svojom druhom napínavom románe, v ktorom sa v súvislosti s dátumom 21. december 2012 rozpúta zápas medzi tromi svetovými veľmocami – USA, Ruskom a Čínou.
Pracovníčke Národného výskumného inštitútu Danielle Laidlawovej sa podarí v srdci Amazónie neuveriteľný objav – nájde priezračný mayský kameň vyžarujúci silné vlny energie. Kameň vysiela signál, ktorý smeruje k hraničnému dátumu. Niekde na svete podľa všetkého jestvujú ešte tri také kamene.
Aká energia by sa uvoľnila, keby sa ocitli tieto štyri kamene pokope?
Kto ich vytvoril – a kto ich má teraz?
Danielle a jej tím sa riadia podľa tajuplnej mayskej mapy a podľa proroctva o zániku sveta. Nejde však o koniec sveta, ale o nový začiatok... Výskumníci si kladú otázky: Mali tieto artefakty slúžiť na našu záchranu – alebo nás mali navždy zničiť?

Z anglického originálu The Black Sun (Bantam Books, New York London 2010) preložila Tamara Chovanová.

Ukážka textu z knihy


„V posledných dňoch pred Čiernym slnkom prídu,“ hlas otca Dominga sa odrážal od kamenných múrov. „Traja bieli, jeden čierny; traja muži, jedna žena; traja starí, jeden mladý, traja bez hnevu, jeden bez pokoja.“
Keď Hawker počul tie slová, prižmúril oči a zaťal sánku, akoby si chcel rozdrviť zuby. Zdalo sa, že je skôr nahnevaný než ohromený tým, čo sa dozvedeli, a ako McCarter hľadel na svojho priateľa, prebleslo mu hlavou, že posledná veta to len zhorší.
Pozrel na Danielle – vedela to. Znova uprel pohľad na otca Dominga, ktorý dokončil preklad a prechádzal rukou po riadkoch španielskeho textu.
„Ellos decidirán el destino del mundo,“ povedal znova. „Oni rozhodnú o osude sveta.“

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Black Sun Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055134666 Rozmer: 135×208 mm Počet strán: 360 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách