Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zrada

Počas návštevy amerického prezidenta v Nórsku policajt Harry Hole omylom zastrelí agenta americkej tajnej služby. Vzápätí sa...

Jo NesboIkar (2013) • Séria Harry Hole • 3. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 27%
12,40€

📚Prečítaná za 10,99€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Počas návštevy amerického prezidenta v Nórsku policajt Harry Hole omylom zastrelí agenta americkej tajnej služby. Vzápätí sa do Nórska dostáva zbraň, používaná atentátnikmi na celom svete. Pripravuje sa v krajine politicky motivovaná vražda? Na koho má byť zbraň Märklin použitá? Harry Hole odhalí stopu, ktorá vedie k nórskym vojnovým veteránom, bojujúcim v druhej svetovej vojne na strane fašistov pri Leningrade. Akú úlohu v tomto spiknutí hrajú neonacisti z baru U Herberta? Kto je to Princ? Má kontakty priamo na políciu? Kto je Sverre Olsen? V uliciach Oslo sa roztápa sneh a odhaľuje príbeh, v ktorého strede stojí vrah odhodlaný pomstiť zradu. Sedemnásty máj má byť jeho posledným veľkým vystúpením.

Ukážka textu z knihy


Nijaká reakcia, hrubé sklo tlmilo každý prichádzajúci zvuk. Muž otočil tvár ku kolóne a Harry si všimol slnečné okuliare značky Ray Ban. Američan. Alebo taký, čo chce vyzerať ako americký agent.
Ešte dvadsať metrov.
Ako sa dostal do zamknutej búdky, ak nie je jedným z nich? Do riti! Harry už rozoznával zvuk motoriek. Nestihne to.
Odistil zbraň a z celej duše si želal, aby ticho tohto krásneho rána na uzavretej diaľnici, na ktorej sa aj tak nikdy v živote netúžil ocitnúť, prerušilo trúbenie auta. Inštrukcie boli jasné, no on nedokázal nerozmýšľať:
Tenká vesta. Nulová komunikácia. Strieľaj, nie je to tvoja chyba. Má rodinu?
Priamo za búdkou sa zjavil sprievod, ktorý sa rýchlo blížil. O dve sekundy budú Cadillacy v jednej úrovni s búdkami. Ľavým kútikom oka si všimol pohyb, zo strechy vzlietol malý vtáčik.
Staviť, alebo nestaviť... tie večné dilemy.
Myslel na nízky golier vesty, posunul hlaveň o pol palca nižšie. Hluk motoriek mu trhal bubienky.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Rødstrupe Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055134628 Rozmer: 136×208 mm Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: napínavý, špionážny, vojnový

Zaradené v kategóriách