Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kým som šťastný

Feldekovej najnovší román Kým som šťastný tvorivo nadväzuje na magický realizmus jej novely Veverica. Dej je tentoraz...

Oľga FeldekováIkar (2013)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,90€

📚Prečítaná za 5,45€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Feldekovej najnovší román Kým som šťastný tvorivo nadväzuje na magický realizmus jej novely Veverica. Dej je tentoraz zdanlivo realistickejší, nie je sústavným prelínaním reality a rozprávky, ale ako celok je to opäť magickorealistický príbeh: Boh sa chystá zničiť svet, ale jeden z jeho anjelov dostane od neho šancu svet zachrániť - ak zostúpi v ľudskej podobe na zem a ak sa mu podarí nájsť aspoň jedného šťastného človeka. Aby sa mu dobre hľadalo, musí mať zamestnanie, v ktorom môže putovať od človeka k človeku. Stane sa teda poštárom - a tak v tej postave zrazu spoznávame hlavného hrdinu jednej z najúspešnejších starších autorkiných poviedok - poštára z poviedky Tentok.
Ďalej už netreba dej prezrádzať. Autorka nám s prirodzeným rozprávačským talentom odkryje historicky starý svet a ukáže nám, čo všetko tvorí súčasť cítenia sveta moderného človeka. Treba už len siahnuť po knihe, ktorej príbeh poteší čitateľa nielen tým, že je zložený z množstva krásnych minipríbehov, ale aj prekvapujúcim rozuzlením.

"Od čias Timravy nemala slovenská ženská próza talent s takým sviežim a pritom neľútostne presným pohľadom na svet."
Viktor Kochol

Ilustrácie Ivan Popovič.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055134864 Rozmer: 130×198 mm Počet strán: 248 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách