Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Poklady slovenskej kuchyne - Dolná Nitra, horná Nitra, Tekov

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh...

Silvia PilkováIkar (2013) • Séria Poklady slovenskej kuchyne • 3. diel

🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Ukážka textu z knihy


Ochutnajte:

Korýtko

1 starší chlieb
125 g bryndze, najlepšie májovej
100 g slaniny
1 klobása
150 g údeného kolena
2 lyžičky soli
2 lyžičky papriky

Zo staršieho okrúhleho chleba odkrojíme vrch, prípadne použijeme hrubý krajec, a do polovice vydlabeme striedku – vznikne tak akési korýtko. Dovnútra natlačíme bryndzu, slaninu pokrájanú nadrobno, trochu klobásy, údeného kolena a dochutíme soľou a mletou paprikou. Napichneme na ražeň a opekáme nad miernym ohňom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055132280 Rozmer: 115×226 mm Počet strán: 192 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách