Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rumunsko - krajina na hranici Európy

Profesor Lucian Boia, narodený v Bukurešti 1. februára 1944, pôsobí na Fakulte histórie Bukureštianskej univerzity. Jeho...

Lucian BoiaKalligram (2012)

🍎 Vypredané
10,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Profesor Lucian Boia, narodený v Bukurešti 1. februára 1944, pôsobí na Fakulte histórie Bukureštianskej univerzity. Jeho bohaté a pestré dielo obsahuje tituly, ktoré vyšli v Rumunsku a Francúzsku a boli preložené do angličtiny, nemčiny a iných jazykov. Osobitnú pozornosť venuje dejinám myslenia a imaginárna a v tejto oblasti na seba upozornil svojimi teoretickými prácami o histórii (Hra s minulosťou, História medzi pravdou a fikciou) a imaginárne (Za históriou imaginárna), ako aj dôkladným skúmaním širokého spektra mytológií (legendy o konci sveta, komunizmus, nacionalizmus a demokracia). Jeho práca Dejiny a mýtus v rumunskom vedomí vzbudila v r. 1997 mimoriadny ohlas v odborných kruhoch a stala sa východiskom pre nový výklad národných dejín.



V knihe Rumunsko - krajina na hranici Európy dáva autor komplexnú, historicky podloženú odpoveď na otázku - Čo je Rumunsko? Približuje tak túto krajinu z geografického, historického a kultúrneho zreteľa širokému spektru čitateľov.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788081016516 Rozmer: 164×217 mm Počet strán: 272 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách