✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Desaťdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom
Ukážka textu z knihy
Šusterka
500 g zemiakov
1 lyžička soli
2 lyžice masla
mlieko
slivkový lekvár
mletý mak
práškový cukor
60 g rozpusteného masla
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo a toľko vriaceho mlieka, aby sme po vymiešaní dostali hladkú hustú kašu. Kašu naberieme na taniere, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Tip
Môžeme použiť aj tvaroh alebo orechy.
Recenzie a kritiky
Rok vydania:
2012ISBN:
9788055132266Rozmer:
118×226 mmPočet strán:
192Väzba:
pevnáJazyk: slovenčina