Poklady slovenskej kuchyne: Bratislava, Záhorie, Podunajsko (Pilková Silvia)

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Desaťdielna séria kuchárskych kníh...


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
10,90€
Zľava 7%
10,14€

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Desaťdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom

Ukážka textu z knihy


Šusterka

500 g zemiakov
1 lyžička soli
2 lyžice masla
mlieko
slivkový lekvár
mletý mak
práškový cukor
60 g rozpusteného masla

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo a toľko vriaceho mlieka, aby sme po vymiešaní dostali hladkú hustú kašu. Kašu naberieme na taniere, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Tip
Môžeme použiť aj tvaroh alebo orechy.

Jazyk: slovenský Rok vydania: 2012 Rozmer: 118×226 mm ISBN: 9788055132266 Počet strán: 192 Väzba: pevná