Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Školní pravidla českého pravopisu

Úkolem pravidel českého pravopisu je pomoci uživateli jazyka tam, kde si není jist způsobem zápisu slova. Pravidla...


🍌 Odosielame o 7 dní.
7,99€
Zľava 22%
6,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Úkolem pravidel českého pravopisu je pomoci uživateli jazyka tam, kde si není jist způsobem zápisu slova. Pravidla představují soubor doporučení, jejich užívání není závazné, ale všeobecně je považováno za projev kultivovanosti, jazykové vytříbenosti a dobrého stylu. Jednotný způsob zápisu spisovného jazyka je též podmínkou pro možnost porozumění textu.
Školní pravidla českého pravopisu Lingea jsou určena především žákům základních škol, ale dobře poslouží i široké veřejnosti. Naleznete zde jednak stručné a přehledné poučení o pravopisných pravidlech doplněné množstvím příkladů a jednak rozsáhlý heslář s řadou užitečných a hlavně praktických informací, ať již o tvarosloví nebo o použití velkých písmen.
Ve Školních pravidlech Lingea je Dodatek Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky zapracován přímo do hesláře tak, že jsou uvedeny jen varianty rovnocenné, které jsou stylově neutrální, a tudíž je nejčastěji použijeme.
Doufáme, že budete se Školními pravidly Lingea spokojeni a že vám budou užitečným pomocníkem při řešení nesnadných hádanek, s nimiž se dnes a denně v češtině setkáváme.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788025314494 Rozmer: 145×215 mm Počet strán: 368 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách