Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Môj neodolateľný gróf

Pútavá historická romanca - tretí diel mimoriadne úspešnej série o osudoch členov klubu Inferno. Keď Jordan Lennox, gróf z...

Gaelen FoleySlovenský spisovateľ (2012) • Séria Klub Inferno • 3. diel

🍎 Vypredané
6,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pútavá historická romanca - tretí diel mimoriadne úspešnej série o osudoch členov klubu Inferno. Keď Jordan Lennox, gróf z Falconridgea, spozná krásnu Maru Bryceovú, stačí mu jediný pohľad, aby pochopil, že je to žena jeho života. Ich cesty sa však vzápätí rozídu, pretože Jordana čaká nebezpečná misia v službách tajného rádu. Prejde dlhých dvanásť rokov, kým osud znovu zvedie Jordana a Maru dohromady – sú už starší, múdrejší, doráňaní životom, ale v hĺbke duše sa nezmenili...

Ukážka textu z knihy


Druhá kapitola
Niekedy sa veci jednoducho nevyvinú tak, ako ste si naplánovali. Povinnosti vám zaberú priveľa času, a človek, na ktorého ste sa spoliehali, k vám stratí dôveru, zabudne na vás a začne si žiť svoj vlastný život. Ak sa také niečo stane, je správne a čestné nerobiť scény, ale odísť ako džentlmen bez ohľadu na to, ako to bolí... a jednoducho nechať toho človeka žiť, úprimne mu želajúc, aby bol šťastný.
Koľko ľúbostných listov skrkval a hodil do ohňa, lebo vedel, že nepriateľ by mohol sledovať ich stopu až k nej?
Nič na svete by ho nedonútilo ohroziť ju. Ani keby to znamenalo prenechať ju niekomu inému.
Nuž, na tom sa už nič nedá zmeniť. Jordan kráčal späť do aukčnej siene a potláčal bolesť trpkým hnevom, ktorý sa stal rovnakou súčasťou jeho obrany ako obľúbená puška.
Kútik úst sa mu nadvihol v chladnom, nenápadnom úsmeve, lebo jeho samoľúbosť potešil Marin zdesený pohľad, keď prijal pozvanie jej priateľky.
Ako by mohol prepásť jedinečnú príležitosť, aby tú odmeranú lady trochu potrápil? Vychutná jej úzkosť a nervozitu, uvažoval, aj keby to malo byť jediné zadosťučinenie, ktoré mu Mara Bryceová mohla poskytnúť.
Ona však, samozrejme, už dávno nie je Mara Bryceová, pomyslel si trpko. Už roky sa tak nevolá.
Teraz to je lady Piersonová, bohatá vdova po vikomtovi, ktorá práve prestala nosiť smútok.
Áno, isteže, všetko o nej vedel. Dokonca viac, než mal. Oveľa viac, ako si vôbec pripúšťal. Svoju dávnu lásku si všimol v dave ľudí dávno pred tým, ako ho Mara zbadala – práve dnes, po takom dlhom čase.
Isteže. Muselo to byť dnes, vo chvíli, keď mal plné ruky práce s úlohou pre Rád. Dnešnú operáciu plánovali týždne vopred, ale náhle sa zjavila ona. Žena, ktorú teraz naozaj najmenej potreboval.
Mal šťastie, že ju zbadal prvý, lebo mu to poskytlo čas spamätať sa z otrasu z toho nečakaného stretnutia.
Hoci predstieral ľahostajnosť, pri pohľade na ňu ho zaplavila vlna zmiešaných emócií – už len pohľad na ňu ho šokoval, pretože jeho city boli až doteraz také otupené, až ho to desilo.
Smršť, ktorú teraz pocítil v hrudi, ho však donútila pozrieť pravde do tváre. Dvanásť rokov iba predstieral, že tá žena ho vôbec nezaujíma.
Keby to bola pravda, jeho precízny mozog by si neuchovával toľko detailov o jej existencii. Napríklad dátum, keď sa vydala. Deň smrti jej hlúpeho manžela, adresu jej vidieckeho sídla v grófstve Hampshire, ale aj adresu jej domu v Londýne – Great Cumberland Street číslo 37.
Nedonieslo sa mu iba to, že má malého syna, ktorý sa volá Thomas po svojom hlučnom, chvastúnskom otcovi. Ešte aj teraz sa mu priečilo pomyslenie, že porodila dieťa toho muža.
Jordan by rád predstieral, že všetko, čo vie o Marinom živote, sa dozvedel iba vďaka svojmu povolaniu. Napokon, informácie boli hlavnou obchodnou devízou člena Rádu. Očarenie tou ženou ešte stále úspešne tajil.
Výborne, pripustil, keď si razil cestu davom do prednej časti miestnosti. Takže Mara Bryceová mu nie je ľahostajná.
Ale to, čo k nej cítil, nemohol nazvať láskou.
Naopak. Opovrhoval ňou.
Len tak mohol zniesť pomyslenie, o čo všetko prišiel. Keby len bola dokázala ešte nejaký čas počkať. Keby len nebol taký rozumný, taký opatrný – typický Jordan.
Zahnal z mysle spomienku, ako ho v ten večer v záhrade zmiatla jej prekvapujúca ponuka na sobáš – jeho, odvážneho mladého diplomata, ktorý nemal z ničoho strach! Tá sedemnásťročná kráska so srdcom na dlani a s veľkými tmavými očami ho svojím bozkom úplne vyviedla z miery. Naozaj ho vydesila.
Nuž, Virgil ich nikdy nenaučil, ako čeliť takej katastrofe – že sa zaľúbia! Jordana to natoľko rozrušilo, že odtiaľ upaľoval, akoby mu horelo za pätami.
Aj tak neveril, že jeho šialená túžba po Mare je skutočná, kým ju nepreveril jeho dlhý pobyt v cudzine. Pokušenie bolo veľmi silné, on však nemienil porušiť sľub daný Rádu, ktorý doteraz dodržal každý gróf z Falconridgea.
Predovšetkým odmietol zradiť priateľov; neprezradil Mare svoje tajomstvo, lebo jediné jej slovo, nevinne vyslovené niekde v spoločnosti, by mohlo zapríčiniť smrť mnohých ľudí – jeho bratov bojovníkov, vodcu i jeho samého.
Osud sa proti nim sprisahal a oddelil ich od seba, jeho poslal za povinnosťami a ju prisúdil Piersonovi. Už tak to bolo dosť ťažké, no Jordan sa zaryto držal svojho presvedčenia, že urobil správnu vec. A človeku, ako som ja, to stačí, povedal si.
Dopekla so šťastím. V konečnom dôsledku je česť to jediné, na čom skutočne záleží.
V tej chvíli bol naozaj rád, že Mara a jej vyzývavá urodzená priateľka opustili aukčné siene Christie´s. Nežiadalo sa mu pridať k množstvu úloh súvisiacich s touto misiou ešte aj ochranu dvoch hlúpych dám zo spoločnosti.
V sieni číhalo neviditeľné nebezpečenstvo, ktoré by nezasvätený pozorovateľ nepredpokladal, ale Jordanova lesť by mala čoskoro vylákať nepriateľov z úkrytu. Operácia sa mala už-už začať.
V aukčnej sieni si prekliesnil cestu k miestu, odkiaľ mohol vidieť každého, kto by chcel vydražiť Alchymistove zvitky.
Zaujal ležérnu pózu, oprel sa o stenu a s rukami založenými na prsiach si vymenil významný pohľad so svojimi mužmi, ktorých predtým strategicky rozmiestnil po celej sieni.
Prikázal im strážiť východy a pozorne sledovať jednotlivé osoby, ktoré prejavia záujem o zvitky.
Všetci jeho muži mu nenápadne prikývli.
Ide to podľa plánu. Nemali by dlho čakať.
Dražiteľ plynulo viedol súperenie dvoch skupín milovníkov umenia o pár starovekých rímskych váz. Podľa katalógu mala nasledovať dražba predmetu, na ktorom bola postavená dnešná operácia.
Jeden zo sluhov pána Christieho práve opatrne kládol na výstavný pult starú drevenú skrinku obsahujúcu zvitky.
Jordan sledoval preplnené rady záujemcov s pripravenými paličkami s číslom. Aristokrati počúvali svojich prefíkaných poradcov v oblasti umenia, ktorí im šeptom radili, kedy nereagovať na ponuky a kedy sa ozvať, aby kúpili za výhodnú cenu.
Jordan nenápadne jastril očami medzi publikom. Napomádovaní šviháci, rozmaznané manželky boháčov v zložito zdobených klobúkoch, niekoľkí milovníci kníh – archivári z Britského múzea či z Bodleyho knižnice.
Odvrátil od nich pohľad a hľadal ďalej. Kde ste? Ukážte sa, vy hnusní bastardi...
Priam cítil prítomnosť nepriateľa v dave – ale kto to bol? Kto spomedzi bohatých a mocných v Londýne sa stal tajným prívržencom prometeovského tmárskeho kultu?
Len trpezlivosť. Dražba Alchymistových zvitkov ich čoskoro odhalí. V skutočnosti by nemalo byť priveľmi zložité nájsť ich v tejto sieni.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: My Irresistible Eart Rok vydania: 2012 ISBN: 9788022016551 Rozmer: 138×207 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách