Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Slová z dovozu

Rozprávanie o starších, novších i celkom nedávno dovezených cudzích slovách.Prvé vydanie knihy SLOVÁ Z DOVOZU vzbudilo veľkú...

Kveta DaškováQ111 (2006)

🍎 Vypredané
4,55€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Rozprávanie o starších, novších i celkom nedávno dovezených cudzích slovách.
Prvé vydanie knihy SLOVÁ Z DOVOZU vzbudilo veľkú pozornosť kritiky i čitateľov najmä netradičnou formou rozprávania o cudzích slovách. Už názov knihy a jej podtitul hovoria, že autorka síce vysvetľuje, odkrýva význam slov, ale nepoúča. Poukazuje na súvislosti, hľadá korene a cesty toho-ktorého slova, uvádza príklady ako slová používať. A nerobí to sucho, „školopovinne“. Okrem toho mladý čitateľ získava vedomosti aj o predmete, ktoré cudzie slovo označuje. Napríklad v hesle biológia sa dozvie o jej histórii, o tom čo je predmetom jej skúmania, aké odbory zahŕňa. Usporiadanie do tematických hniezd ozvláštňuje aj poukazuje na súvislosti, príbuznosť. Čitateľ nachádza slová pomocou registra.
Veríme, že druhé vydanie SLOV Z DOVOZU práve dnes, keď sa i používanie cudzích slov dostalo do „chaosu transformácie“, radi prijmú tak čitatelia, ako i rodičia a učitelia. Dnešné vydanie je podstatne prepracované a asi tretinu tvoria heslá o „novodovezených“ slovách.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8089092004 Rozmer: 155×195 mm Počet strán: 471 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách