Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Učíme sa čítať (Pracovný zošit)


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
4,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Učíme sa čítať je nový typ pracovného zošita pre nácvik elementárneho čítania v 1. ročníku ZŠ. Člení sa na 5 častí podľa stúpajúcej náročnosti. V prípravnom období sa venuje pozornosť cvičeniu sluchového rozlišovania hlások, vyvodzovaniu hlások pomocou nápovedných obrázkov a rečovo-sluchovej syntéze hlások. Toto obdobie získalo v pracovnom zošite Učíme sa čítať plnohodnotný obsah, ktorý je nevyhnutný pre ďalší postup v nácviku čítania.

Po prípravnom období nasledujú hravé činnosti zamerané na prácu s jednotlivými typmi slabík (otvorená, zatvorená slabika a spoluhláskové skupiny). Takýto postup, overený dlhoročnou praxou autorky, prispel k doplneniu analyticko-syntetickej metódy, z ktorej vychádzajú súčasné šlabikáre. Pracovný zošit však nenahrádza šlabikár, jeho úlohou je reagovať na záujmy dnešných detí, ktoré potrebujú cielenú didaktickú hru ako prostriedok na získanie nových poznatkov a skúseností.

Pracovný zošit Učíme sa čítať je koncipovaný na dvojstrany. Na okrajoch strán sú nápovedné obrázky s písmenami, ktoré plnia nezastupiteľnú úlohu pri utvrdzovaní písmen a zároveň znižujú stres detí, ak zabudnú niektoré písmeno. Jednotlivé úlohy sú pútavou, didaktickou hrou, ktorá cielene využíva medzipredmetové vzťahy a poskytuje podnety pre vlastnú tvorivú činnosť učiteľa.

Učíme sa čítať je plnofarebný, s ilustráciami od skúsenej detskej ilustrátorky A. Wagnerovej. Grafické spracovanie pracovného zošita kombinuje didaktickú účelnosť s prehľadnosťou. Pre plnohodnotné využitie pracovného zošita je vhodné používať aj Metodické poznámky k elementárnemu čítaniu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788081200472 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 32 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách