Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Medzinárodné právo verejné

Druhé, doplnené a prepracované vydanie V publikácii Medzinárodné právo verejné (všeobecná a osobitná časť) je obsiahnutý...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
7,76€

📚Prečítaná za 6,21€ (Zľava 20%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Druhé, doplnené a prepracované vydanie

V publikácii Medzinárodné právo verejné (všeobecná a osobitná časť) je obsiahnutý výklad základných inštitútov a noriem medzinárodného práva (historický vývoj medzinárodného práva, vymedzenie jeho pojmu, predmetu, osobitostí, subjekty, pravidlá, kodifikácia medzinárodného práva, zodpovednosť a sankcie v medzinárodnom práve). V pätnástich kapitolách sa autor pokúsil nielen o základnú analýzu všeobecne uplatňovaných inštitútov a noriem medzinárodného práva, ale aj o zachytenie určitých vývojových trendov, prípadne budúceho smerovania toho-ktorého inštitútu.

V závere publikácie sú uverejnené slovenské preklady viacerých významných medzinárodných dokumentov a dohovorov vzťahujúcich sa na kľúčové inštitúcie a normy medzinárodného práva (Zodpovednosť štátov za medzinárodne protiprávne správanie, Deklarácia zásad medzinárodného práva týkajúcich sa priateľských vzťahov a spolupráce medzi štátmi, Charta OSN, Štatút Medzinárodného súdneho dvora, Viedenský dohovor o diplomatických stykoch, Viedenský dohovor o konzulárnych stykoch, Dohovor o osobitných misiách a Viedenský dohovor o zmluvnom práve) a vecný register.

Publikácia je určená nielen poslucháčom právnických fakúlt, ale každému, kto sa intenzívnejšie zaujíma o medzinárodnú politiku a medzinárodné právo.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788080784140 Rozmer: 160×216 mm Počet strán: 726 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách