Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čarodej Zememorí + Hrobky Atuanu + Najvzdialenejšie pobrežie


🍎 Vypredané
29,85€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Čarodej Zememorí

Úchvatná trilógia sa začína Čarodejom Zememoria, pokračuje Hrobkami Atuanu a končí Najvzdialenejším pobrežím. Čarodej Zememoria Ged je najväčším čarodejom celej krajiny, no kedysi to bol nedočkavý, namyslený mladík, túžiaci po moci a poznaní. Zo svojho rodného ostrova Gont odišiel do čarodejníckej školy na Roke, kde z pýchy vypustil na svet tieň, čo spôsobil smrť arcimága. Ged musí podstúpiť skúšku, zvládnuť slová moci, skrotiť silného draka, vstúpiť na prah smrti, aby znovu nastolil rovnováhu, ktorú vo svojej nevedomosti porušil.

Hrobky Atuanu

Svet Zememorí s ostrovmi, moriami, zálivmi a prieplavmi ošľahávanými vetrom a obývanými obyčajnými ľuďmi, ale aj zaklínačmi, čarodejmi a mágmi, je často prirovnávaný k Stredozemi J. R. R. Tolkiena. Mladá dievčina Tenar bola vyvolená, aby sa stala kňažnou. Dali jej meno Arha – Strávená... Staré meno jej vzali a spolu s ním aj všetko ostatné: domov, rodinu i majetok. Mala prežiť celý život ako najvyššia kňažka uctievajúca prastaré a bezmenné Sily Zeme medzi neobývanými Hrobkami v pustatinách Atuanu. Ale po istom čase do nekonečného labyrintu rozprestierajúceho sa pod Hrobkami, priamo do srdca jej panstva, prišiel zlodej, mladý čarodej hľadajúci rozbitý prsteň, ktorý patril k najväčším pokladom Hrobiek. Jeho príchod prinútil Arhu voliť medzi temnotou, ktorá jej dala moc a na ktorej stál celý jej dovtedajší život a medzi životom, o ktorom jej rozprával Ged. Životom vo svete, ktorý dovtedy nepoznala. Voľba bola ťažká, pretože Arha pochopila, že kľúč, ktorým odomkne labyrint, nie je ukutý zo železa ani utkaný z čarov, že cestu z labyrintu jej neukáže žiadne umenie ani moc a že odísť z temnoty nedokáže sama...
Hrobky Atuanu sú druhou knihou trilógie Ursuly K. Le Guinovej, do ktorej patria knihy Čarodej Zememorí a Najvzdialenejšie pobrežie .


Najvzdialenejšie pobrežie

Posledný diel trilógie o Zememorí. Do Rokesskej školy prichádza mladík Arren, syn princa z ostrova Enlad, aby vyhľadal Geda, arcimága na Roke, drakopána, toho, ktorý premohol tieň a získal prsteň Erreth-Akbeho, a odovzdáva mu chmúrnu správu od otca, že čarodeji na Enlade stratili svoju moc. Zabudli nielen vyššiu mágiu, ale aj tie najjednoduchšie zaklínadlá, schopnosť liečiť, priniesť bohatú úrodu. Gedovi sa však už doniesli podobné správy aj z iných častí Zememorí. Znepokojený zvolá deviatich majstrov – Vetrokľúča, Menovača, Bylinkára, Chorála, Premenára, Dverníka, Povolávača, Skladača a Ruku, aby sa spolu poradili v Imanentnom háji.

Rozmer: 130×195 mm Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách