Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Riadenie portfólia komunálnych obligácií


🍎 Vypredané
26,49€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Žiaduci rozvoj miest a obcí a zabezpečovanie potrieb obyvateľstva i regiónov naráža na obmedzené vlastné prostriedky i na obmedzené úverové zdroje. Mestá a obce vo vyspelých krajinách namiesto úveru čoraz viac využívajú iný spôsob získavania potrebných finančných prostriedkov, a to emisiou komunálnych obligácií a iných cenných papierov. K emitovaniu cenných papierov ako spôsobu financovania verejných investícií sa u nás vraciame po mnohých desaťročiach a bez veľkých skúseností. Dá sa však očakávať, že tento spôsob získavania prostriedkov bude stále častejší.
V publikácii sa podrobne a do hĺbky rozoberá systém, spôsoby a podmienky emisie cenných papierov na úrovni municipalít. Publikácia sa člení na štyri časti.
V prvej z nich sa autori zaoberajú základnými druhmi a derivátmi komunálnych obligácií a popisujú ich charakteristické znaky.
Druhá časť osobitne zaujme finančných manažérov v oblasti samosprávy, lebo obsahuje oceňovanie a kritériá výnosov z komunálnych obligácií a spôsoby merania ich potenciálnej cenovej volatility pri zmenách úrokových sadzieb.
Tretia časť je venovaná analýze, ktorá je potrebná na zhodnotenie úverovej kvality komunálnych obligácií. Týka sa úverovej spoľahlivosti rôznych typov komunálnych obligácií pre investorov, spoločností zaoberajúcich sa úverovým ratingom týchto obligácií, nových prvkov oceňovania potenciálneho úverového rizika. Upozorňuje na všetky otázky, ktoré musia byť zodpovedané pri každom úvere a zárukách ešte pred analýzou rizík.
Vo štvrtej časti sa autori sústreďujú na riadenie portfólia komunálnych obligácií, rôzne investičné stratégie a metódu celkovej výnosovosti pri oceňovaní potenciálnych výsledkov jednotlivých stratégií.
V prílohe publikácie nájde zasvätený čitateľ charakteristiku určitých odlišností komunálnych obligácií, v rámci ktorej autori obracajú jeho pozornosť na tie, čo sa vyznačujú špecifickými silnými a slabými stránkami.
Publikácia orientuje samosprávne orgány na zvýšenie miery ekonomickej sebestačnosti, závisiacej len od ich vlastnej aktivity a umožňuje im získať zdroje príjmov, ktoré sú vopred plánovateľné pri zostavovaní rozpočtu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 1998 ISBN: 8085323362 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 440 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách