Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Veľký plán

Autori Stephen Hawking a Leonard Mlodinow sú svetovo uznávaní teoretickí fyzici a ich knihy sú aj u nás prekladané a...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
14,95€
Zľava 10%
13,46€

📚Prečítaná za 8,22€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autori Stephen Hawking a Leonard Mlodinow sú svetovo uznávaní teoretickí fyzici a ich knihy sú aj u nás prekladané a populárne. Táto osvedčená dvojica špičkových svetových popularizátorov pútavým spôsobom nastoľuje najpodstatnejšie otázky našej existencie a miesta človeka vo vesmíre.

Zaoberajú sa úvahami o úlohe a podstate zákonov v prírode, o ich objavovaní a overovaní. Sú tu brilantne zhrnuté otázky, nad ktorými určite rozmýšľa každý inteligentný tvor (existuje Boh; prečo je tu niečo a nie nič; aký má zmysel život a naša existencia; platí Darwinova evolúcia; existuje umelá inteligencia; a pod.).Kniha je nesmierne pútavá a zrozumiteľne tlmočí fundamentálne otázky nášho bytia a vesmíru.Veľký plán je najnovšou knihou jedného z najväčších géniov našej doby – Stephena Hawkinga. Pred 20 rokmi napísal Stephen Hawking knihu Stručná história času. No ako sám priznáva, niektoré položené otázky zostali nezodpovedané. Prečo ľudstvo existuje? Prečo sú zákonitosti prírody práve také aké sú? Potreboval vesmír sa svoje stvorenie nejaký vonkajší? Na to nájdete odpoveď práve v tejto knihe.



Najväčším snom Alberta Einsteina bolo objaviť samotnú podstatu vesmíru, teóriu, ktorá by všetko vysvetľovala. To sa v dobe Alberta Einsteina úplne nepodarilo. Resp. nepodarilo sa dosiahnuť reálne vyzerajúci výsledok. Ale v posledných rokoch vývoj teórie kvantovej gravitácie (M- theory), nový prístup ku kozmológii a neposlednom rade unikátne poznatky, ktoré zaobstarali sondy a satelity NASA, priviedli ľudstvo oveľa bližšie ako kedykoľvek predtým k jadru teórie, ktorá by bola schopná všetky vyššie položené otázky zodpovedať. Tejto možnosti sa ihneď chytil Stephen Hawking a Leonard Mlodinow a spolu napísali akoby dodatok ku knihe Stručná história času, kde sa snažia zodpovedať práve nedoriešené otázky z prvej zmieňovanej knihy a prichádzajú až z neuveriteľnými teóriami.

Viac informácii v článku.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Grand Design Rok vydania: 2011 ISBN: 9788055602233 Rozmer: 150×228 mm Počet strán: 201 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách