Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Život je ako... - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
9,99€
Zľava 35%
6,49€

Kniha Život je ako... je spomienkou na novinárku a lektorku tvorivého písania Zuzanu Lajdovú. Okolie na Zuzanu spomína ako na blízku osobu, ktorá všetkých svojich známych obohatila svojou kreativitou a schopnosťou nájsť v každom niečo výnimočné. Kniha obsahuje práce účastníkov kurzu, ale aj listy na rozlúčku od priateľov a rodiny. Vydať knihu Život je ako..., bol jej veľký sen, ktorý pre ňu dodatočne plní dcéra Gabika.

Táto kniha je splnený sen mojej mamy, Zuzky Lajdovej.

Moja mama vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave a dvadsať rokov sa živila písaným slovom ako novinár, copywriter aj editor. Články podpísané jej menom vychádzali v denníku Pravda, v časopisoch Moment, Slovenka.
Po čase však prišiel zlom. Z médií odišla, nabrala odvahu a začala robiť kurzy tvorivého písania. Začínala pomaličky, s malými skupinami raz do mesiaca. Časom sa o jej kurzoch dozvedeli aj firmy a chceli s ňou spolupracovať. Práca lektorky ju bavila a videla v nej zmysel. Mala sen vydať knižku s analógiami „život je ako...“ a s textami, ktoré ľudia vytvorili na jej kurzoch.
Svoj sen si nestihla splniť, pretože 15.mája 2013, po boji s rakovinou, zomrela.
Po dlhšom premýšľaní som sa rozhodla jej tento sen splniť. Oslovila som účastníkov kurzu a poprosila ich, aby mi poslali svoje výtvory. Položila som otázku aj blízkym priateľom a rodine: Keby ste mali možnosť povedať mamine posledné slová, čo by to bolo? A takto vznikli listy na rozlúčku, ktoré nájdete na konci knižky.

Moja mama vravievala, že sny si treba plniť. Dúfam, že táto knižka splní svoj účel.

Gabika Čepičanová


Rok vydania: 2015 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 92 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách