Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Habsburské zlaté nevesty - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Thea LeitnerováIkar (2002)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
7,27€
Zľava 45%
4,00€

   Čo by sa bolo stalo, keby neboli krátko po sebe zomreli prví traja nástupcovia na španielsky trón? Na štvrtú čakateľku by sa nikto nebol ulakomil. Jej, a tým aj habsburskému manželovi s piatimi deťmi tak nečakane spadlo do lona celé Španielsko spolu s bohatými kolóniami.

Čo by sa bolo stalo, keby Mária Tudorová, dcéra Henricha VIII., vydatá za vlastného synovca z habsburského rodu, bola porodila čo len jediného potomka? Vznikla by obrovská ríša pozostávajúca z Anglicka, Španielska a jeho kolónií, z Nizozemska, Milána a celého južného Talianska, zjednotená pod habsburským erbom.

Svet by dnes asi vyzeral ináč.

Táto kniha obsahuje tri príbehy zlatých neviest a ich manželov, ktoré nás privádzajú do úžasu. Okrem jednej, ktorá zomrela príliš mladá, aby ju manžel stihol podvádzať, ostatné sa nachádzali v ponižujúcom postavení manželiek nehanebne klamaných pred očami verejnosti.

Do manželstva priniesli bohatstvo a moc, ale vďaky v podobe lásky a vernosti sa nedočkali. Svoj osud znášali trpezlivo a pokorne, ich láska k manželom nikdy nepohasla. Jedna však sa odvážila vzoprieť: Španielka Johana, manželka cisára Maximiliána I., syna Filipa Krásneho. Nechcela sa podriadiť, veľmi „mužsky“ reagovala na manželovu neveru. Podľa vtedajšej morálky teda nemohla byť normálna, musela byť „šialená“. Po čase rezignovala v prospech mužských členov rodiny: otca, manžela a syna, ktorí z jej „šialenstva“ mali neuveriteľné výhody...

Rok vydania: 2002 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Štýl: historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách